Dobivene dozvole HAKOM-a; Na Gradskom vijeću jednoglasno prihvaćena izvješća RPP-a

Na 13. Sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča koja se nije održala do kraja, Financijska izvješća i Izvješća o radu Radio postaje Ploče za 2017. godinu, kao i za šest mjeseci ove godine jednoglasno su prihvaćena. RPP je u 2017. godini ostvarila neto dobit od preko 52 tisuće kuna i, kako stoji u izvješću, to je jedna od najuspješnijih i financijski najboljih godina u povijesti RPP-a.

Dobar financijski saldo rezultat je odlično odrađenog posla oko natječaja Agencije za elektroničke medije – Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, na kojem je RPP za 2017. i 2018. godinu dobila preko 273 tisuće kuna. Uz to, Grad Ploče sufinancira rad Radio postaje Ploče s 15 tisuća kuna mjesečno. U prvih šest mjeseci ove godine RPP je ostvarila dobit nešto veću od 41 tisuću kuna.

Također, dobra vijest je i što je Radio postaja Ploče jučer uspješno prošla kontrolu HAKOM-a te zadovoljava sve uvjete za normalan rad i za potpis ugovora o novoj koncesiji na devet godina s Agencijom za elektroničke medije.